Nieuws

Vlaams huurdecreet : 10 nieuwigheden voor huurders en verhuurders

18 Oktober 2018

Vanaf volgend jaar gelden nieuwe regels voor huurwoningen in Vlaanderen. Die moeten zorgen voor een beter evenwicht tussen het huurrendement voor de verhuurder en betaalbare woonzekerheid voor de huurder.

Lees meer

Als uw koper terugkrabbelt

30 September 2018

Enkele dagen nadat jullie een schriftelijk akkoord hebben bereikt, meldt de koper van uw woning dat hij toch afziet van de koop. Kan hij op dat akkoord terugkomen? Of kunt u de koper dwingen het pand alsnog te kopen?

Lees meer

Wanneer krijg je eindelijk de huissleutel overhandigd?

25 September 2018

Eens de verkoopsovereenkomst is getekend, kijk je uit naar de sleuteloverhandiging. Toch moet je wachten op het verlijden van de akte, wat de officiële ondertekening is. Maar is het toch niet mogelijk om die sleutel vroeger in handen te hebben?

Lees meer

Vergeet groot en klein beschrijf, vanaf vandaag betaalt u 7 procent: wat u moet weten over de nieuwe registratierechten

01 Juni 2018

Vanaf vandaag wordt een huis kopen in acht op tien gevallen goedkoper. De registratierechten, de belastingen bij de aankoop van een huis bedragen vanaf vandaag 7 procent van het aankoopbedrag. Vroeger was dat voor acht op tien kopers 10 procent. Wie een bescheiden woning kocht, betaalde amper 5 procent. Maar daarvoor komen nu andere compensatiemaat

Lees meer

Nieuw in België: de Woningpas

17 April 2018

Een woning (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren, daar komt heel wat papierwerk bij kijken. Maar vanaf het voorjaar van 2018 wordt de Woningpas officieel ingevoerd, een gratis digitaal paspoort dat alle informatie over jouw huis samenbrengt. Welke voordelen heeft het voor jou?

Lees meer

BIG BANG in de Kempen !

26 Maart 2018

Het is zover! Vanaf vandaag, maandag 26 maart 2018, is het grootste en meest recente vastgoedaanbod in de Kempen exclusief op IMMOSCOOP terug te vinden.

Lees meer

Geen klein en groot beschrijf meer: wie huis wil kopen betaalt vast tarief van 7 procent

23 December 2017

Wie in de toekomst een huis koopt, zal daar 7 procent registratierechten op moeten betalen. Dat heeft de Vlaamse regering afgelopen nacht beslist. Er komt wel een extra korting van 5.600 euro voor bescheiden woningen.

Lees meer

Lange huurcontracten zijn uit de mode

18 September 2017

Veruit de meeste huurcontracten in België worden afgesloten voor een periode van minder dan drie jaar. Het klassieke negenjarige contract verliest aan populariteit.

Lees meer

Bieden: hoe werkt dat precies?

23 Augustus 2017

BIEDEN: hoe werkt dat precies? Ben je 200% zeker en ga je een bod uitbrengen? Go for it! In tegenstelling tot bij een openbare verkoop, hoef je niet je hand op te heffen en een bedrag te roepen. Je doet het gewoon schriftelijk. Maar wat moet er in zo’n bod staan?

Lees meer

Naleven afgesproken vormvoorwaarden essentieel voor aanvaarding van bod

04 Juni 2017

In principe is een aanvaarding van een bod niet aan vormvereisten gebonden en kan dit zelfs door een omstandig stilzwijgen of een begin van uitvoering bewezen worden, tenzij de partijen zelf bepaalde pleegvormen hebben voorzien. In dat laatste geval moeten deze pleegvormen nageleefd worden alvorens sprake is van een aanvaarding en de koop tot stand

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons