Bieden: hoe werkt dat precies? naar nieuws overzicht

23 Augustus 2017

BIEDEN: hoe werkt dat precies?

Ben je 200% zeker en ga je een bod uitbrengen? Go for it! In tegenstelling tot bij een openbare verkoop, hoef je niet je hand op te heffen en een bedrag te roepen. Je doet het gewoon schriftelijk. Maar wat moet er in zo’n bod staan?

  • Waarop bied je: het klinkt logisch, maar noem in je bod om welk onroerend goed het gaat en welke zaken eventueel zijn inbegrepen.
  • De prijs: hoe dicht komt de vraagprijs in de buurt van wat jij bereid bent of kan besteden? Een ruwe schatting maken van de kosten, bijvoorbeeld voor het dak dat dringend aan vernieuwing toe is, is al een goede motivatie om onder de vraagprijs te bieden. Staat het huis al een poosje te koop of krijg je bij je bezoek de indruk dat de eigenaar snel wilt verkopen dan heb je nog een troef in handen. De vraag is natuurlijk hoeveel je onder de vraagprijs mag gaan om de verkoper niet te beledigen. 100.000 euro bieden voor een huis ter waarde van 250.000 euro gaat je niet in dank worden afgenomen.
  • De deadline: je wilt niet eeuwig op die ene woning zitten wachten. Een verkoper die wacht op een gouden bod, daar heb jij geen boodschap aan. Door een einddatum of geldigheidsduur toe te voegen, kan je de druk eventueel een beetje opvoeren.
  • Opschortende voorwaarden: eentje die we vaak zien voorbijkomen: het verkrijgen van een lening, niet onbelangrijk om een huis te kunnen kopen. Blijkt dat je geen krediet kan aangaan, dan kan je van de koop afzien.

Bron: Zimmo Redactie - 22/08/2017 
Auteur: KP

 

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons